RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Лобіював інтереси Януковича після його втечі: у США пред'явили нове обвинувачення Манафорту

Спецпрокурор США Роберт Мюллер висунув нові звинувачення екс-голові виборчого штабу Дональда Трампа Полу Манафорту і його партнеру Ріку Гейтсу.

Відповідний обвинувальний акт розміщено на сайті міністерства юстиції США.

Манафорта звинуватили в підготовці помилкових податкових декларацій, приховування рахунків в іноземних банках і банківському шахрайстві, а Гейтса - у банківському шахрайстві та подання неправдивих декларацій про доходи.

Як йдеться в обвинувальному акті, Пол Манафорт і Рік Гейтс в 2006-2015 роках заробили кілька десятків мільйонів доларів від лобістської діяльності в США в інтересах екс-президента України Віктора Януковича, українського уряду і "Партії регіонів", а після Майдану - в інтересах "Опозиційного блоку". Також вказується, що Манафорт і Гейтс продовжували лобіювати інтереси Віктора Януковича і після його втечі з України.

Отримані гроші Манафорт і Гейтс зберігали на банківських рахунках і рахунках компаній, які зареєстровані на Кіпрі, Сент-Вінсент і Гренадіни, Сейшелах і в інших державах. Крім цього, політтехнолог і його партнер не звітували про свої доходи від лобістської діяльності в Сполучених Штатах. Все, як зазначається в обвинувальному акті, на офшорні рахунки Манафорта було переведено 75 млн дол, 30 з яких він приховав від органів влади США.

Як повідомляв "Апостроф", видання The Atlantic писало, що Пол Манафорт фактично створив в Україні свій тіньовий уряд при Януковичі.