Названо імена найбільш злісних нардепів-прогульників Ради в лютому

У лютому поточного року сім народних депутатів не були офіційно зареєстровані на жодному пленарному засіданні Верховної Ради України.

Про це повідомляє Комітет виборців України.

"Це Євген Бакулін ("Опозиційний блок"), Вадим Рабинович ("Опозиційний блок"), Дмитро Ярош (позафракційний), В'ячеслав Костянтинівський (заявив про складення повноважень), а також депутати-втікачі Сергій Клюєв і Олександр Онищенко. Вони пропустили всі засідання ВР, за даними письмової та електронної реєстрацій. Зазначені нардепи пропустили засідання з невідомих причин, тобто не через хворобу або відрядження", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що тільки половина народних обранців (198 з 423) були зареєстровані на всіх засіданнях в лютому. Найбільше депутатів відвідали ранкове засідання 6 лютого, найменше - ранкове засідання 9 лютого.

Щодо фракцій і груп ВР, високі показники відвідування у "Народного фронту", "Самопомочі" і Блоку Петра Порошенка. У середньому в залі парламенту було письмово зареєстровано 83% депутатів НФ, 81% - "Самопомочі", 80% - БПП, 78% - Радикальної партії Олега Ляшка, 75% - ВО "Батьківщина", по 69% - "Опозиційного блоку" і "Відродження".

У той же час, найнижчі показники відвідування у депутатів групи "Воля народу". У залі парламенту письмово було зареєстровано в середньому 59% депутатів. Всього в лютому відбулося дев'ять пленарних засідань ВР.

Як повідомляв "Апостроф", в лютому Рада зробила важливий крок до створення Антикорупційного суду.

Крім того, Рада прийняла деякі норми митного законодавства, покликані спростити для українців імпорт і реєстрацію автомобілів.