RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Військових Путіна спіймали на використанні підступної тактики на Донбасі

Бойовики незаконних збройних формувань на Донбасі використовують підступну тактику з обстрілами з "сірої зони".

Про це "Апострофу" заявив військовий експерт Олег Жданов.

"У них (терористів, - ред.) дуже хороша тактика: в "сіру" зону, яка шириною 5-10 кілометрів, виїжджає дві артилерійських установки. Одна стріляє в сторону окупованої території, а інша - в бік наших позицій. З одного боку, жителі Донецька кажуть: "От сволочі ЗСУ (Збройні сили України, - ред.), від них прилітають снаряди", а ОБСЄ в "сіру" зону не йдуть, адже там ніхто їм не гарантує безпеку", - сказав він.

За словами Жданова, таким чином українська сторона сама штовхає бойовиків на те, щоб вони провокували режим уповільненої війни. При цьому він підкреслив, що Москва намагається зіграти на звинуваченнях на адресу Києва. Так, пропаганда звинувачує Україну в тому, що ЗСУ не дотримуються перемир'я і ведуть обстріли.

"В Югославії 24 рази оголошували перемир'я. У результаті прийшли спочатку війська ООН, потім війська НАТО, розгромили обидві армії і там запанував мир. Безглуздо оголошувати перемир'я, коли ми прекрасно розуміємо, що бойовики не приймають ніяких рішень. Вони навіть не знають графіка провокацій і обстрілів наших позицій. Їм не доводять цю інформацію", - підсумував експерт.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Путіну вигідно стріляти по Донецьку: чому зірвалося нове перемир'я на Донбасі.