Зроблено гучну заяву про можливу причетність українських прикордонників до викрадення їхніх колег ФСБ

Держприкордонслужба України перевіряє можливу причетність своїх працівників до викрадення співробітників Сумського прикордонного загону Ігоря Дзюбака і Богдана Марцоня в жовтні минулого року.

Про це заявив спікер ДПСУ Олег Слободян в ефірі "Громадське радіо".

"Ми вивчаємо можливу причетність до їх викрадення співробітників Державної прикордонної служби, так і, можливо, навіть працівників інших правоохоронних органів. Є кримінальна справа Національної поліції про викрадення", - зазначив спікер ДПСУ.

Він заявив, що спецслужби Росії три рази намагалися викрасти співробітників ДПСУ після того, як в червні минулого року в Україні затримали двох працівників ФСБ РФ. Четверта спроба, каже Слободян, виявилася вдалою.

Нагадаємо, Ігоря Дзюбака і Богдана Марцоня в Росії звинуватили в незаконному перетині кордону, їх уклали в СІЗО в Москві.

1 березня в Харкові Ігоря Дзюбака і Богдана Марцоня обміняли на двох прикордонників ФСБ РФ Аскара Кулуба і Володимира Кузнєцова, яких затримали прикордонники Херсонського прикордонного загону в червні 2017 року.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Олег Слободян заявляв, що РФ намагалася викрасти українських прикордонників на ділянці Луганського, Харківського та Сумського загонів.