RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Під Києвом сина загиблого бійця АТО висадили з автобуса на мороз: у мережі розповіли обурливу історію

У Київській області розгорівся скандал навколо водія маршрутки, який відмовився везти безкоштовно сина загиблого на Світлодарській дузі на Донбасі Анатолія Коваля і висадив 9-річного хлопчика на мороз.

Про інцидент розповіла мати дитини Інна Коваль, повідомляє "Обозреватель".

"Мій син вчиться в школі в селі Безрадичі, що біля Обухова. Кілька днів тому він після уроків прийшов на зупинку, щоб їхати до Обухова, де ми проживаємо. Тоді ще було дуже холодно і йшов сильний снігопад. Але коли приїхала маршрутка, і син зайшов і показав водієві посвідчення дитини загиблого в АТО військовослужбовця - водій досить грубо сказав йому, щоб він вийшов, так як "пільгове місце вже зайнято", - зазначила вона.

За словами жінки, за дитину спробувала заступитися одна з пасажирок, але водій зневажливо кинув фразу: "На щось інше гроші є, а на проїзд - немає".

Коваль уточнила, що її син ще близько години чекав наступну машину на морозі, бо просто забув, що мати про всяк випадок поклала йому необхідну для проїзду суму.

Жінка підкреслила, що після цього випадку хлопчик категорично відмовляється брати з собою посвідчення і навіть пробувати його показувати в транспорті. При цьому вона додала, що, незважаючи на численні обіцянки міської та районної влади про те, що члени сімей загиблих воїнів АТО можуть користуватися правом безкоштовного проїзду, подібні інциденти в місті повторюються постійно.

"Я сама ніколи не користуюся своїм посвідченням. Раз спробувала - мені нагрубили, довели до істерики, і я з тих пір завжди за проїзд плачу. Не хочеться чути, що мій загиблий чоловік поїхав на Донбас, щоб "заробляти"..." - сказала жінка.

Вона зазначила, що дитина важко переносить втрату батька.

"Ми майже не говоримо про тата, тому що син починає плакати. Вони ж цього не бачать! Якби вони побачили сльози своїх дітей чи онуків - тільки тоді вони, може, зрозуміли б, який це біль, як це важко. А так - не розуміють. Думають, якщо дитина, то можна і вигнати", - додала Коваль.

Чоловік Інни Анатолій Коваль, військовослужбовець 25-го батальйону "Київська Русь", загинув на Світлодарській дузі 29 червня 2016 року під час мінометного обстрілу. Тоді ж на тій же позиції загинув і відомий доброволець Василь Сліпак.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що у Волинській області водій автобуса в грубій формі висадив 15-річного хлопця, сина загиблого учасника АТО Сергія Гулюка.