RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Розмінування Донбасу: з'явилася трагічна статистика про загибель мирних жителів

З 14 квітня 2014 року по 15 серпня 2017 року в Україні від вибухонебезпечних предметів загинули щонайменше 2558 цивільних осіб.

Про це заявив начальник управління екологічної безпеки і протимінної діяльності полковник Максим Комісаров, передає УНІАН.

"З початку бойових дій (з 2014 року) було перевірено близько 26 тисяч гектарів території і знищено понад 346 тисяч вибухонебезпечних предметів", - сказав Комісарів.

При цьому він зазначив, що навіть перевірена територія не є повністю безпечною, а один вибухонебезпечний предмет може травмувати до 10 осіб.

"На сьогоднішній день територія, підконтрольна українській владі, орієнтовно забруднена вибухонебезпечними предметами - це близько 7 тис. квадратних кілометрів. Територія, яка на сьогоднішній день тимчасово непідконтрольна української влади, орієнтовно забруднена вибухонебезпечними предметами - приблизно 9 тис. кв. км", - заявив Комісаров.

Як повідомляв "Апостроф", бойовиків незаконного збройного формування ДНР викрили у поширенні неправдивої інформації про обстріл санітарного автомобіля.