RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Україні вказали на ознаку підготовки Росією військових провокацій на морі і назвали їх мету

Ситуація з вторгненням в українські територіальні води російського судна "Норд" вказує на готовність Росії зробити цілий ряд провокацій в акваторії Азовського моря.

Про це "Апострофу" розповів координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат Дмитро Тимчук.

"При цьому росіяни говорять про те, що вони готують не просто провокації, а збройні провокації. Залишається здогадуватися, як це буде виглядати на практиці. Але я свято переконаний, що Держприкордонслужба України та інші збройні формування виконуватимуть свої функціональні обов'язки, покладені на них Конституцією, в повному обсязі. Крім того, Держприкордонслужба офіційно заявляла про те, що буде і надалі реагувати на подібні інциденти", - повідав депутат.

Головною метою даної провокацій є спроба легітимізації анексії Криму. Таким чином Росія намагається змусити Україну де-факто визнати Крим російським.

"Росіяни будь-якими можливими способами намагаються довести, що" Крим наш ", відповідно, зміна меж територіальних вод теж законна з точки зору РФ. Вони будуть стояти на цьому і вимагати, щоб Україна та інші країни це визнавали. Це жорстка установка Кремля, якої вони дотримуються. І в зв'язку з цим можливі різні провокації", - вважає Тимчук.

Однією з найбільших проблем, яку оголила дана ситуація, є слабка реакція з боку країн Заходу. Європейські партнери України не звертають увагу на порушення Росії і не підіймають дане питання.

"На жаль, в цьому контексті ми дуже слабо бачимо реакцію міжнародної спільноти. Ми не бачимо реакції на законний арешт російського судна українською стороною, не бачимо абсолютно ніякої реакції міжнародної спільноти на будівництво Керченського мосту. І це дивно - я думаю, що Україна буде залучати увагу, перш за все європейців, до цієї проблеми", - резюмував Тимчук.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Морська атака: Путін готує Україні нові провокації зі зброєю.