RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Сили АТО зазнали серйозних втрат на Донбасі: штаб розкрив деталі

В середу, 25 квітня, через обстріли бойовиків на Донбасі були поранені четверо українських військовослужбовців, ще один - отримав бойове травмування.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Відзначається, що за станом на 18:00, з початку доби бойовики здійснили 33 обстріли позицій українських захисників і в черговий раз грубо порушили Мінські домовленості.

Зокрема, на Луганському напрямку з реактивних систем залпового вогню, а також 152 мм артилерії, мінометів калібру 120 мм і озброєння танка агресор обстріляв українські укріплення поблизу Новолуганського. Також 120 і 82 мм міномети окупанти застосували в районі Троїцького. Крім цього, з 120 мм мінометів, БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів противник вів вогонь по захисникам Новозванівки, з мінометів калібру 120 мм - по захисникам Луганського, а міномети калібру 82 мм, гранатомети і озброєння БМП - задіяв неподалік Новоселівки.

На Донецькому напрямку із заборонених 120 мм мінометів і гранатометів обстріляні захисники Верхньоторецького, шахти "Бутівка" і Водяного. Також з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї окупанти відкривали вогонь по захисникам Авдіївки і шахти "Бутівка", з озброєння БМП - під Талаківкою і Богданівкою, з великокаліберних кулеметів - поблизу Павлополя, Гнутового, Славного і Красногорівки, а з стрілецької зброї - по захисникам Широкиного. Крім цього, в районі Талаківки ворог застосував протитанковий ракетний комплекс, а під Гнутове - вівся снайперський вогонь.

За інформацією штабу, п'ятьох постраждалих воїнів оперативно доставили в лікувальні установи і надали медичну допомогу.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", під час виконання бойових завдань на території Донецької області загинув підполковник ЗСУ Дмитро Щєпцов.