Луценко хоче притягнути до кримінальної відповідальності скандального нардепа з "Опоблока"

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав подання на дачу згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від фракції "Опозиційний блок" Сергія Дунаєва, якого раніше звинувачували в підтримці бойовиків так званої "ЛНР".

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Текст подання направлений Голові ВР та вже зареєстрований у парламенті. Згідно з текстом подання, Дунаєв С.В., будучи народним депутатом України, подавав завідомо недостовірні відомості у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави. В діях народного депутата вбачаються підстави для повідомлення про підозру за ст. 366-1 КК України. Досудове розслідування здійснює НАБУ під процесуальним керівництвом САП.", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", один з колишніх ватажків "ЛНР", Сергій Корсунський, розповідав про те, що народний депутат Сергій Дунаєв, який раніше був мером Лисичанська, забезпечував прикриття бойовикам, які захопили Луганську СБУ, а також перешкоджав штурму будівлі українськими силовиками.