RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Кремлі всерйоз бояться масштабного наступу ЗСУ на Донбасі: зроблено гучну заяву

Не тільки в окупованих Донецьку і Луганську, а й в Москві всерйоз вірять в майбутній масштабний наступ українських військ на Донбасі.

Про це розповів "Апострофу" нардеп Дмитро Тимчук.

За його словами, за останній час було дві ключові події, які змусили бойовиків нервувати.

"Перше - це переформатування АТО в ООС, яку в Кремлі та цих "республіках" сприйняли однозначно. Нібито йде підготовка Києва до силового варіанту вирішення проблем окупованого Донбасу. Друге - це надання Україні летальних озброєнь, насамперед ПТРК Javelin. Це було сприйнято так, що Київ готується вже завтра наступати за всіма напрямками. І візит Волкера там якраз сприймається в контексті цієї загальної парадигми. Тобто очікування наступу ЗСУ, і тут нібито приїхав товариш зі Штатів, щоб вирішувати політичні питання. Наприклад, що робити далі з Донбасом в контексті військової операції Збройних сил України", - каже Тимчук.

Депутат зазначає, що спочатку в Україні були впевнені, що це виключно пропагандистські методи нагнітання атмосфери серед населення окупованих районів, покликані вирішити "проблеми доукомплектування особовим складом 1-го "армійського корпусу ДНР" і 2-го "армійського корпусу ЛНР".

"Однак з тих внутрішніх документів, інформація щодо яких надходить нам, створюється стійке враження, що це не пропагандистські штампи. У такий сценарій реально вірять в Москві, Донецьку і Луганську. На найвищому рівні вони дійсно бояться, що ЗСУ вже завтра перейдуть в наступ і буде кривава бійня на всій окупованій території", - підкреслює Тимчук.

Детальніше про те, як нинішню ситуацію на Донбасі сприймають в Кремлі, читайте в матеріалі "Апострофа": Кремль і ватажки ДНР-ЛНР готуються до страшного сценарію на Донбасі.