RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

В Україні дали серйозний термін підполковнику Нацгвардії, завербованому Кремлем: фото і відео

Підполковника Національної гвардії України, завербованого Кремлем, засудили до 13 років позбавлення волі.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-центр Служби безпеки України (СБУ).

"Оперативники контррозвідки спецслужби встановили, що нацгвардієць був завербований представниками ФСБ (Федеральної служби безпеки, - ред.) РФ у вересні 2014 року в Москві під час несанкціонованого візиту в Росію. На виконання вказівок кураторів він передавав одним з месенджерів і електронною поштою в Росію відомості , що містять державну таємницю, в тому числі дані про сили і засоби, задіяні в проведенні антитерористичної операції", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що зловмисника затримали в травні 2015 року на місці постійної дислокації в Харківській області. При спробі втечі він завдав тілесних ушкоджень співробітникові СБУ.

"Один з районних судів Харкова визнав чоловіка винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України і призначив йому покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з позбавленням військового звання - підполковник", - уточнили в відомстві.

Як повідомляв "Апостроф", раніше суд засудив взятого в полон на Донбасі росіянина Віктора Агєєва до 10 років позбавлення волі.