Загибель під Харковом борця з корупцією: названо дивацтва в версії поліції

Глава Чугуївської правозахисної групи Роман Ліхачов заявив, що не вірить у версію поліції про самогубство активіста Миколи Бичка в селищі Есхар Харківської області, який активно займався боротьбою з корупцією.

Про це він розповів виданню NewsRoom.

За словами Лихачова, загиблий був відповідальним і мав безліч планів щодо поліпшення життя односельців.

Крім того, коли члени ініціативної групи знайшли тіло Бичка, то виявили на руках жертви сліди боротьби. Активіст також стверджує, що у очевидців викликала підозри обстановка на місці події.

"Пень, де нібито стояв покійний, був дуже трухлявий і розвалювався від дотику, не кажучи вже про те, що він витримав би вагу чоловіка. Поруч з ним була важка свіжоспиляна колода, яку навіть спортсмену було б складно принести самому", - зазначив Ліхачов.

Так, однією з можливих версій смерті активіста він назвав конфлікт з місцевою компанією, яка займається утилізацією відходів. Ліхачов уточнив, що загиблий був главою і ідейним натхненником групи "Ініціативна молодь Есхара", яка боролася з забрудненням водойм.

"Дії поліції були дуже схожі на саботаж. Вони прибули на місце тільки через годину. При цьому ще до огляду тіла вже з'явилося повідомлення, де йшлося про те, що фахівці не знайшли на загиблому слідів насильства", - заявив він.

Уточнюється, що в середу, 6 червня, в Чугуєві відбулася акція, учасники якої вимагали від поліції належного розслідування загибелі Бичка.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилося відео з місця жорстокого нападу на активіста "Автомайдану" в Одесі.