В Нідерландах прийняли важливе рішення по причетності України до катастрофи МН17

Уряд Нідерландів заявив, що не бачить підстав для притягнення України до відповідальності за крах в 2014 році малайзійського Boeing-777 MH17 в небі над Донбасом.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"На підставі доповіді Нідерландської консультаційної ради з питань безпеки, результатів кримінального розслідування JIT (Спільної слідчої групи), інформації з відкритих джерел і власного дослідження питання, в тому числі юридичного, на думку уряду, в даний час немає юридичних підстав для притягнення України до відповідальності", - йдеться в листі міністра закордонних справ Нідерландів Стефа Блока депутатам нижньої палати парламенту країни.

Також уряд Нідерландів вважає, що додаткове розслідування на даний момент не потрібно.

Крім того, Блок підкреслив важливість співпраці з Україною в рамках JIT для ефективності кримінального розслідування.

Раніше глава МЗС Нідерландів говорив: "Амстердам не виключає, що Київ також відповідальний за трагедію". Під час дебатів в парламенті королівства звертали увагу на те, що Україна не закрила повітряний простір на південному сході, де проходили бойові дії.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що країни Євросоюзу і Північноатлантичного Альянсу закликали Росію взяти на себе відповідальність за падіння літака Boeing MH17, який зазнав аварії над Донбасом в 2014 році.