Гучний скандал навколо хабарів Героя України: соцмережі розбурхали нові подробиці

Резонансна справа колишнього заступника глави Миколаївської обладміністрації, Миколи Романчука, під будинком якого в 2016 році СБУ виявило цілу мережу тунелів з грошима і цінностями, зараз практично не рухається, а обвинувачений вийшов на свободу під заставу.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє журналіст Дмитро Гнап.

За його словами, Романчук, який отримав після затримання прізвисько "Алладін" і має звання Героя України, незабаром був випущений на свободу під заставу сумою в 5,5 мільйона гривень.

За останні півроку слухань в суді по суті практично не було.

Крім того, восени 2017 року з'ясувалося, що 80 тисяч доларів, які отримав Романчук в якості хабара, і які були залучені до справи як докази, виявилися фальшивими.

В матеріалах справи, зазначає Гнап, вони спершу фігурували як справжні, однак після передачі на зберігання до військової прокуратури їх хтось підмінив фальшивими.

"Класика !!!!", "Виродки", "Старий трюк в дії", "В питаннях корупції ми навіть не Азія, і не Африка. Пробиті всі дно (((", - пишуть коментатори.

Як повідомляв "Апостроф", в 2016 році головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляв, що під час обшуку у першого заступника голови Миколаївської обладміністрації Миколи Романчука був знайдено валізу, в якій знаходилися гроші на суму в кілька сотень тисяч доларів США, золоті прикраси та фашистські хрести .