Фуру львівського сміття несподівано спіймали під Черніговом: опубліковано фото

У селі Степ Бородянського району Чернігівської області затримали вантажний автомобіль, який розгрузив у населеному пункті близько 12 тонн сміття зі Львова.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

Інцидент стався ввечері 15 червня. Після звернення місцевих жителів, на місце події виїхала група реагування патрульної поліції. Вже на виїзді з села правоохоронці затримали автівку, яка до цього вивантажила сміття в селі.

"Спійманий "на гарячому" водій вантажівки не заперечував своєї провини та дав правдиві покази. Чоловік пояснив правоохоронцям, що у Львові завантажив дане сміття та автомобілем «Вольво» з напівпричепом перевіз до села Степ, де й викинув. Загальна вага непотребу, що забруднює селянські землі, сягає близько 12 тонн відходів", - повідомляють в поліції.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239 (Забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров'я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей або довкілля). Санкція статті передбачає штраф до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Фото: facebook.com/policechernigivshchini

Як повідомляв "Апостроф", в травні в селі Барвинівка Житомирської області двічі за місяць фіксували факт незаконного скидання сміття зі Львова.