RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

NewsOne переплутав новообраного главу Київського управління ДБР з екс-беркутівцем

У сюжеті про переможців конкурсу на посаду керівника територіального управління Державного бюро розслідувань телеканал NewsOne припустився грубої помилки, переплутавши обраного главу Київського управління ДБР Руслана Марчука з його тезкою, підозрюваним у побитті "майданівців".

"Обраний директором Київського управління Госбюро розслідувань Руслан Марчук - підозрюваний у побитті журналістки і ще шести учасників акції протесту на Майдані. А президент його нагородив медаллю за бездоганну службу", - йдеться в сюжеті NewsOne.

Підкреслимо, що це не відповідає дійсності. Переможець конкурсу на посаду глави Київського управління Держбюро Руслан Марчук всю свою кар'єру пропрацював в органах по боротьбі з економічними злочинами. Причому, з 2003 до 2017 рік він працював у Житомирській області, а до Києва був переведений лише в кінці 2017 року.

Відзначимо, пізніше телеканал NewsOne визнав свою помилку і оприлюднив спростування інформації, викладеної в сюжеті.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли про обрання Руслана Марчука на посаду директора територіального управління Держбюро розслідувань в місті Києві. Остаточне рішення за підсумками відкритого конкурсу прийняла зовнішня комісія.

Тести для відбору розробив Рада Європи, а прозорість самого процесу гарантували представники Євросоюзу, особисто присутні на конкурсі. 5 тисяч претендентів проходили ретельний відбір, включаючи тест на поліграфі.

"З 2003 року я працюю на практичних посадах в органах внутрішніх справ. Бачачи недосконалість процесів і знаючи, що зараз створюються нові правоохоронні структури для більш ефективної протидії злочинності, я прийняв рішення спробувати свої сили в Держбюро розслідувань. Думаю, це той самий орган, який зможе ефективно і якісно боротися із сучасною злочинністю", - заявив Марчук на співбесіді з представниками відбіркової комісії.