Екс-боєць ЗСУ вчинив самоспалення біля будівлі Міноборони: опубліковано фото і відео

Екс-військовослужбовець Збройних сил України (ЗСУ) Сергій Ульянов підпалив себе під будівлею Міністерства оборони.

Про це повідомляє InfoResist з посиланням на командування Сил спеціальних операцій (ССО) ЗСУ.

Відзначається, що Ульянов раніше служив у комендантському взводі однієї з військових частин. У вересні 2017 року він був звільнений.

"Ульянов після звільнення зі служби вирішив судитися з відомством. Два судові засідання він програв. Зараз йде судовий процес по третьому позову, на який він систематично не з'являється. Таким чином, вимоги громадянина Ульянова С.В. перейшли в судову площину і вже не в компетенції командування ССО. Можу припустити, що дана акція - це ще одна спроба вплинути на рішення суду, беручи до уваги, що два попередніх він програв", - зазначив начальник прес-служби Олексій Нікіфоров.

У той же час в ССО додали, що це не перша погроза Ульянова себе спалити. Так, у червні він звернувся на гарячу лінію Міністерства оборони і попередив про акцію під будівлею оборонного відомства. Пізніше він зареєстрував у КМДА нову акцію самоспалення біля будівлі посольства США.

Цього разу Ульянову намагалися перешкодити підпалити себе, але він зміг вирватися. Чоловік облив себе рідиною і підніс вогонь. Його оперативно повалили на землю і загасили полум'я. Медики надали екс-військовому медичну допомогу.

Сам Ульянов на своїй сторінці в Facebook писав, що його незаконно звільнили з лав ЗСУ. За його словами, командування намагається уникнути відповідальності.

Фото: inforesist.org

Як повідомляв "Апостроф", раніше українка намагалася спалити себе на вокзалі в Росії.