В Криму окупанти взялися за підлітків через спалення прапорів Росії: опубліковано фото обшуків

У четвер, 26 липня, російські силовики проводять обшуки в окупованому Криму у п'яти неповнолітніх кримських татар, яких звинувачують в тому, що ті зняли прапори РФ з адміністративної будівлі і нібито їх спалили.

Про це повідомляється на Facebook сторінці Crimean Human Rights Group.

Обшуки проводяться у Кокі Мустафи, Абдувелієва Умера, Сейтхалілова Рідвана, Асанова Сейтумера і Алієва Азіз-Мухаммеда. Четверо з них проживають в селі Курське, ще один - в селі Холодівка.

За попередньою інформацією, їх усіх підозрюють по ст. 329 КК РФ за те, що вони зняли прапори Росії з адміністративної будівлі сільської ради і "поглумилися" над ними.

У групі відзначають, що застосування Кримінального кодексу РФ на окупованій території порушує Женевську конвенцію IV і є військовим злочином.

Журналіст Антон Наумлюк повідомляє також в Facebook, що в будинку у Алієва Азіз-Мухаммеда шукали "заборонену літературу, наркотики, зброю". Самого підлітка не затримали, під час обшуку нічого не вилучали.

Наумлюк також повідомляє, що справу, в рамках якої проходять сьогоднішні обшуки, було порушено 28 червня 2018 року по статті 329 КК РФ (Наруга над Державним гербом Російської Федерації або Державним прапором Російської Федерації) після того, як невстановлена особа в ніч з 27 на 28 травня 2018 року зірвала російський прапор біля будівлі сільради селища Курське Білогірського району та викинув його в туалет, потім особа прийшла в сквер "Перемоги" і там зірвала ще один російський прапор і викинула його в урну. Про спалення прапорів не йдеться.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в квітні 2018 року в окупованому Должанську Луганської області зірвали "прапор" проросійського угруповання "ЛНР".