Міст явно був "втомлений": нові фото, відео і дані про жертви масштабної НП в Генуї

Кількість загиблих в результаті падіння моста в Генуї, Італія, збільшилася до 39 осіб, також до 10 осіб вважаються зниклими без вісті.

Відповідну інформацію підтвердив у своєму Twitter глава МВС і віце-прем'єр Італії Маттео Сальвіні.

"На жаль, число загиблих в результаті трагедії в Генуї зросло до 35 (пізніше стало відомо про 39 загиблих, - Апостроф). Спасибі лікарям, усім рятувальникам і волонтерам, які зараз перебувають на місці", - написав він.

Серед загиблих - троє дітей: 8-річний хлопчик і двоє підлітків у віці 12 і 13 років.

Ще 16 людей перебувають у лікарнях, з них 12 - в критичному стані. За інформацією місцевої влади, число жертв поки не остаточне, пошуково-рятувальні роботи на місці трагедії тривають.

У мережі публікують відео і фото з місця катастрофи. На деяких фото, зроблених до падіння, користувачі помічають ознаки зношеності і часткового руйнування моста.

На багатьох фото і відео можна побачити роботу не тільки людей-рятувальників, а й собак.

"Коли ви ставите отруєні приманки, коли ви б'єте їх, коли ви жорстоко поводитесь з ними, коли ви вбиваєте їх - нехай вам згадається це фото", - пише італійка Маргеріта Сеттімо.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", 14 серпня в італійській Генуї обрушилася велика секція моста Моранді над річкою Полчевера. Довжина моста - більше кілометра, а висота - 90 метрів.

Міст проходив над долиною річки, в якій розташовуються житлові будинки, залізничні колії і промзона. Він був побудований в 1960-их роках, реконструювався в 2016 році.

За однією з версій причиною обвалення міг стати шторм, який вранці 14 серпня пронісся по місту.