Готуйте попкорн: активістка Гандзюк зробила гучну заяву щодо підозрюваного в нападі на неї

Активістка і член Херсонської міської ради Катерина Гандзюк, яку 31 липня невідомий облив кислотою, заявила, що заарештований поліцією підозрюваний Микола Новіков на 99% випадкова людина.

"Я співчуваю тому бідоласі, якого затримали по моїй справі поліцейські, на 99% це випадкова людина. Я розумію, що дуже швидко треба було гасити інформаційні хвилі й це робили ціною його долі. Мої близькі, які бачили нападника, кажуть, що це не він", - розповіла Гандзюк виданню "УП".

Вона також додала, що і сама не дізнається підозрюваного. За словами Гандзюк, в її фізичному усуненні можуть бути зацікавлені багато.

"Багато кому може бути вигідно позбутися незручного чиновника, як я. Тим паче, я вибиваюся із загального ландшафту, чим дратую багатьох людей не тільки з Херсона. Але мало хто може піти на такий злочин", - заявила вона.

При цьому, на думку Гандзюк, не виключено, що замовник може бути колишнім або чинним співробітником МВС.

"Пам'ять у людей дуже довга, тому не можна бути повністю впевненим, що ми взагалі говоримо про когось з Херсона. Я майже переконана, що у замовника в гардеробі висить форма з погонами, можливо, навіть і не одна", - заявила активістка.

"Як тільки я стала чиновником, у листопаді 2016 року, ми приймали справи і ставали свідками жахливих зловживань і злочинів. Правоохоронці – перші люди, з ким ми спілкувалися, і говорили, що треба наводити лад. На жаль, об’єкти наших розмов дізнавалися про таке спілкування за лічені хвилини, тому це просто не мало сенсу. Саме з правоохоронцями був цей системний світоглядний конфлікт, де неможливо домовитись", - розповіла Гандзюк, додавши, що саме правоохоронці слали їй загрози і попередження.

"Вони підсилали до мене достатньо близьких мені людей з пропозиціями. Зараз я не можу говорити про всі деталі, це може завадити слідству. Але готуйте попкорн, повірте, буде дуже цікаво", - заявила вона.

Як повідомляв "Апостроф", поліція не допитала ключових свідків у справі про напад на Катерину Гандзюк. Львів'яни Анна Антонишин і її чоловік Сергій стверджують, що Микола Новіков, підозрюваний в нападі, був з ними в день події.