Іловайська трагедія: Муженко заявив про причетність політиків

У штурмі Іловайська в серпні 2014 року були зацікавлені деякі політики і бізнесмени.

Таке припущення в інтерв'ю для документального фільму про події в Іловайську висловив начальник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко.

Уривки з інтерв'ю він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

“Я думаю, що такий вплив був. Я не можу привести якусь фактуру Вам, я думаю, що є достатньо компетентних органів, які повинні займатися і мати певну інформацію. Це одне, а друге те, що я знаю про нараду, яка була у Корбана. Така інформація у нас була", - розповів начальник Генштабу.

Також, за його словами, була інформація про нараду в Курахово. Там теж розглядались питання щодо важливості критичних об’єктів на території Донецької області і певні плани взяття під контроль Іловайська.

"Це був просто проміжковий етап до володіння якимись серйозними об’єктами. Можливо ТЕС, можливо якийсь інший об’єкт на території Донецької області. Ми, до речі, були слабо проінформовані про ті об’єкти інфраструктури, які впливали на життєдіяльність взагалі в цьому регіоні, в тому числі про бази державного резерву. Ми робили запити відповідно в міністерства і в Кабінет міністрів і повного переліку таких об’єктів не отримали", - зазначив Муженко.

Наскільки ці наради вплинули на ситуацію навколо Іловайська, він пояснити не зміг.

"Краще запитати у тих командирів батальйонів і у тих людей, які мали або могли мати вплив. Я такий варіант не виключаю", - сказав Муженко.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилися секретні документи, які підтверджують інформацію про те, що ЗСУ отримували наказ про наступ на Іловайськ.