RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Пожежа на виноградниках під Одесою: Лакарена підозрюють в провокації

Скандал навколо пожежі на виноградниках французького винороба Кристофа Лакарена міг бути спровокованим самим виноробов, йдеться у спеціальному розслідуванні "Надзвичайних новин" на каналі ICTV.

Нагадаємо, раніше на Одещині виник гучний скандал, коли Лакарен заявив про умисний підпал його виноградників та спробу рейдерського захоплення бізнесу.

Разом із тим, журналісти встановили, що у ході розслідування ДСНС у Одеській області не виявила жодних слідів підпалу.

"Виникла пожежа сухої рослинності на загальній площі до одного гектару. Через 37 хвилин пожежа була локалізована та через 44 хвилини після прибуття ліквідована повністю. Фактів, які доводять, що пожежа була здійснена із занесенням джерела запалювання, немає", - пояснює Олександр Крицький заступник керівника ДСНС Одещини.

Натомість місцеві мешканці вважають, що Лакарен вчиняє навмисну провокацію, ціль якої – загарбати паї, які вони давно надали в оренду виноробу, але вже декілька років не можуть їх забрати назад.

Мешканці Шабо заявляють, що Лакарен обіцяв їм розвиток території та створення робочих місць в обмін на земельні паї, але за десять років вони так і не отримали жодної копійки.

"Договір оренди укладався з пайщиками до 2009 року, коли виноградники були ще плодоносними. Він всім розповідав про світле майбутнє. А в результаті – за декілька років люди побачили, що він ні на одну гривню не вкладається у ці землі", – заявив Сергій Волошин, який захищає права свого батька від дій іноземця.

"Він пише, що шабський народ – бидло, ходить у трико та п’є портвейн відрами", - додає Ірина Чернега.

Вже не перший рік мешканці через суди доводять, що це їхня земля та хочуть повернути її назад.

Люди звернулися до Президента Петра Порошенка та голови Одеської ОДА Максима Степанова з проханням захистити їхні права й допомогти повернути свої паї назад.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоПодії
Теги: