Затримання в Дніпрі відомого українського десантника: з'явилися фото, відео і нові деталі

Поліція пояснила затримання в Дніпрі відомого блогера і учасника АТО Валерія Ананьєва тим, що той не відвідував суди по справі про побиття людини, яка сталася в 2016 році.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила Анна Старчевська, прес-секретар Нацполіціі в Дніпропетровській області.

За попередніми даними він залучається за статтею 122 ч.1 щодо інциденту, що стався ще в 2016 році. Ананьєв знаходився в розшуку з 2017 року і рішенням суду повинен бути доставлений до суду примусово.

"... для проведення слідчих дій у кримінальному виробництві відкритому за ч. 2 ст. 122 КК. Поясню чому сьогодні. Пригода сталася ще в січні 2016 року. Якби Валерій співпрацював зі слідством, а не ухилявся, такого затримання не відбулося б, впевнена, що після надання свідчень, його відпустять", - написала Старчевська.

Відзначається, що за п'ять хвилин до початку презентації його книги до Валерія Ананьєва підійшли четверо поліцейських в штатському, представилися співробітниками Новомосковського відділення поліції і наділи на нього наручники. Після чого він був доставлений в Новомосковськ, де і перебуває в даний час.

Варто нагадати, що Ананьєв, який пройшов АТО і залишив службу в жовтні 2016 року, став відомим завдяки незвичайній подорожі: він пройшов пішки тисячі кілометрів через Європу.

Як повідомляв "Апостроф", в березні 2018 року Валерій Ананьєв зустрів в італійській Вероні відомого російського пропагандиста, ведучого програми "Час покаже" Артема Шейніна і плюнув йому в обличчя.