RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Активісти погрожують заблокувати Київське обласне управління поліції: названо причину

Активісти планують заблокувати будівлю Київського обласного управління поліції через покривання багато разів судимого корупціонера Михайла Бурди, якого вони відпустили після затримання під час спроби вимагання хабара з підприємця у розмірі 150 тисяч гривень.

За словами голови націоналістичної організації "Спротив" Олексія Герца, який займається люстрацією працівників правоохоронних органів, обласне управління поліції покриває незаконний видобуток піску, а відповідальним за цей поліцейський бізнес є голова ГО "Всеукраїнське Бюро з питань захисту Екології та Здоров’я" Михайло Бурда, який вимагає з легальних компаній платити "данину".

Зокрема, директор компанії "Будіндустрія Сервіс", Сергій Васюнович підтвердив інформацію щодо систематичних нападів та блокувань роботи підприємства Михайлом Бурдою та погроз фізичної розправи і знищення підприємства. Черговий конфлікт в селі Пухівка стався 19 вересня в результаті якого було поранено з вогнепальної зброї охорону "Будіндустрія Сервіс".

"Якщо протягом трьох днів поліція не затримає Михайла Бурду за спробу рекету, ми заблокуємо будівлю обласного управління поліції. Така поліція українцям не потрібна", - повідомив Олексій Герц.

Голова громадської організації "Спротив" Олексій Герц також зазначив, що Михайло Бурда вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності і по ньому зараз йдуть судові засідання.

Він також повідомив, що Михайло Бурда причетний до вимагання грошей з компаній ТОВ "Соббі", ВАТ "Київський річковий порт", які займаються легальним видобутком піску.

За словами Олексія Герца, зараз у Васильківському міськрайонному суді Київської області розглядається справа за обвинуваченням Михайла Бурди за вимагання, в якій в якості потерпілого виступає Юрій Васько.

Крім того, у Шевченківському районному суді міста Києва розглядається справа за обвинувальним актом, що надійшов від Київської місцевої прокуратури № 10 за обвинуваченням сімох осіб (Чернієнка Іллі Валерійович, Федоренка Ігора Ігоровича, Бурди Михайла Миколайовича) в хуліганстві.

А в 2015 році Святошинським районним судом міста Києва розглянута справа про звільнення від покарання стосовно Михайла Бурди ухвалою від 03.12.2015 про звільнення від покарання. З цієї справи стало відомо, що Бурду було: "засуджено 26.11.2012 року Ленінським районним судом м. Луганська за шахрайство".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоПодії
Теги: