Це було неминуче: в мережі обговорюють серйозну НП на окупованому Донбасі

В окупованій Макіївці, Донецької області, сталося масове отруєння місцевих жителів через збій системи дезінфекції води.

Про це повідомляє представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини на Донбасі Павло Лисянський.

За його словами, 25 вересня в міську лікарню Макіївки масово стали надходити звернення на погане самопочуття з наступними симптомами: біль в області живота, блювота, озноб, підвищення температури, в важких випадках - виражена інтоксикація і зневоднення.

"Причиною того, що сталося, стала поломка або збій системи дезінфекції води в Макіївці. Про проблеми з системою дезінфекції було відомо КП "Вода Донбасу" контрольованому НЗФ "ДНР", напередодні вони навіть рекомендували перед вживанням води, кип'ятити її 5-7 хвилин. Але, це не допомогло (фото, після кип'ятіння води). На даний момент, мені відомо, що госпіталізовано 37 дорослих та двоє дітей у віці до 9 років", - повідомляє Лисянський.

Цю інформацію підтверджують також в соціальних мережах і місцеві видання, підконтрольні бойовикам.

Журналіст Денис Казанський вважає, що рано чи пізно подібне мало статися.

"З самого початку було зрозуміло, що територія, підконтрольна ЛДНР буде поступово приходити в занепад. І ці прогнози збулися. Не може бути повноцінного життя в сірій зоні ... І буде тільки гірше. Тому що водопроводи лагодити нема за що. Ні грошей, ні кадрів . Нормальні менеджери розбіглися, інфраструктура зношується, ресурси взяти ніде, оскільки інвестицій немає і не передбачається. Головним управлінцем на території поставили дрібного шахрая з МММ, який ніколи нічим не керував - один цей факт не залишає ніякої надії ", - пише він на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", через російську агресію на Донбасі назріває масштабна екологічна катастрофа, пов'язана з затопленням радіоактивної шахти "Юнком".