RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Розгорівся скандал через виявлення небезпечної бактерії в лікарні під Рівним: опубліковано відео

У лабораторії Демидівської центральної районної лікарні (смт Демидівка, Рівненська область) лабораторний посуд забруднений бактеріями кишкової палички.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу UA:Рівне.

Журналістам показали жахливі умови, в яких працюють лаборанти. Відзначається, що в лабораторії не вистачає розчину для дезінфекції. Журналісти взяли в лікарні пробірці і здали на аналіз. В результаті на посуді виявили чотири різні штами умовно-патогенних організмів групи кишкової палички. Це свідчить про антисанітарні умови в медицинському закладі.

Ситуацію прокоментувала також журналістка Інна Білецька.

"Знаєте, що називають лаборанти капіляром? Така довга скляна трубочка, нею кров тягнуть з пальчика, торкаючись пальчика. На капілярі з лабораторії лікарні знайшли кишкову паличку. Кишкову, курва, паличку, яка є в какашках. Капіляр і пробірки ми клали в пакетик руками лаборантів, які одягнули при мені нові стерильні рукавички. Потім це все запаковане ми віддали в лабораторний центр... Уляна Супрун, можете хоч життя покласти на ту реформу, але поки управліннями керуватимуть не ті, хто має це робити, то реформа кластиме на вас", - написала вона в своєму Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", в липні мережі обурило фото з поліклініки в Мукачево Закарпатської області.