З'явилося відео нічного бою на Світлодарськ дузі

З’явилося відео, як в ніч з 2 на 3 жовтня терористи обстрілювали позиції ЗСУ на Світлодарській дузі із мінометів та гранатометів.

Про це йдеться в сюжеті "5 каналу".

"Спочатку обстріл із великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, бойовики б’ють щільно і прицільно. Далі в хід ідуть гранатомети і міномети. Супротивник стріляє із великокаліберного кулемету трасуючими кулями, головна його мета – коригування вогню в темну пору доби. Згодом стає зрозуміло у такий спосіб російські найманці вказують шлях для своєї мінометної обслуги. Міни лягають зовсім поруч", - йдеться в сюжеті.

Військовослужбовець розповідає про застосування ворогом забороненої зброї.

"О пів на восьму вечора по нас почали працювати кулемети ПК і утьоси, а потім через деякий час сепари почали стріляти по нам з АГСів і мінометів 82-калібру", - розповідає військовий.

Аби вгамувати ворога, бійці відкривають вогонь у відповідь та гасять вогневі точки супротивника. Згодом у прилади нічного бачення бійці помічають ворожого диверсанта: той зі зброєю прямує полем до українських позицій. Бійці спостерігають, потім відкривають вогонь, аби відігнати його.

Від суботи, як зазначили військові ЗСУ, ворог став агресивнішим, бо у його лавах відбулася ротація.

"Вранці супротивник знову вдарив із мінометів 82-калібру Вони під шум працюють 82-ми і кулеметами", - йдеться в сюжеті на якому вже ранок 3 жовтня.

Як повідомляв "Апостроф", під час бойових дій на Донбасі один український боєць загинув і ще двоє отримали поранення.