У Росії жорстоко розігнали акції на підтримку політв'язнів: відео

У неділю, 28 жовтня, в декількох містах Росії пройшли акції "За наших і ваших дітей", на підтримку обвинувачених у справах співтовариств "Мережа" і "Нова велич": затримано десятки осіб.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Акції організовані батьками фігурантів справ, які вимагають припинити кримінальні переслідування відносно своїх дітей. Протести пройшли в Москві, Петербурзі, Нижньому Новгороді, Ростові-на-Дону, Іркутську, Пензі.

Як зазначається, в Москві декілька десятків людей зібралися біля будівлі ФСБ на Луб'янській площі - за призовом родичів обвинувачених у справах співтовариств "Мережа" і "Нова велич". Затримання почалися після того, як люди вирушили ходою центром Москви. Там затримано близько 20 осіб.

У Петербурзі затримано щонайменше 40 учасників акції.

Фігурантів справ "Нової величі" і "Мережі" звинувачують в екстремізмі. Самі молоді активісти заявляють, що справи проти них сфабриковані. Всі вони, крім Анни Павликової і Марії Дубовик, знаходяться в СІЗО, деякі з них стверджують, що до них застосовувалися тортури. Павликовій і Дубовик змінили запобіжний захід на домашній арешт.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.
An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", Марія Мотузна, звинувачена в екстремізмі і образі почуттів віруючих через записи на сторінці "ВКонтакте", виїхала з Росії в Україну.