RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У Криму до родичів члена Меджлісу прийшли з ФСБ

В окупованому Криму співробітники ФСБ Росії прийшли в будинок, в якому проживає хворий 85-річний батько і інші родичі члена Меджлісу кримськотатарського народу Ескендера Бариева, і викликали на черговий допит двох його сестер.

Про це Барієв розповів на своїй сторінці в Facebook.

"В окупованому Криму до моїх близьких родичів (тато - 85 років, інвалід із 17-річним стажем, переніс три інсульти, моторна афазія, і дві сестри) знову навідалися ФСБешники. Черговий раз запросили сестер на допит до слідчого ФСБ", - розповів він.

Барієв впевнений, що таким чином ФСБ намагається чинити тиск на нього через те, що тисячі людей приєднуються до Міжнародного руху за звільнення Криму і солідарність з кримськотатарським народом.

"Не чіпайте моїх близьких, вони не мають ніякого відношення до моєї діяльності і моєї громадянської позиції. Я не ховаюся. Я публічний. Проживаю в місті Київ. Я відкрито, в тому числі і на міжнародному рівні, заявляю про свою позицію, про порушення прав людини в Криму, які здійснює окупаційна влада", - наголосив член Меджлісу кримськотатарського народу.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", російська Федеральна служба безпеки на 10 років заборонила в'їзд в анексований Крим українській журналістці Олені Савчук.