В Одесі зловили банду хитрих злодіїв, які прикидалися друзями: опубліковано відео

В Одесі правоохоронці викрили групу зловмисників, які грабували підпилих людей у розважальних закладів.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіціі в Одеській області.

Зловмисники діяли за відпрацьованою схемою: у розважальних закладів або в місцях масового скупчення людей вони "з радістю" обіймали громадян, яких нібито прийняли за своїх знайомих. Постраждалі втрачали пильність, а разом з нею - золоті прикраси, гаманці і телефони.

"Таким чином четверо молодих людей "працювали" в основному з громадянами, які перебували в стані алкогольного сп'яніння. Хоча були серед постраждалих і ті, хто, навіть будучи тверезим, не встигав своєчасно оговтатися. Головний критерій, за яким підбиралася майбутня жертва, - щоб за зовнішніми ознаками у неї було чим поживитися", - сказано в повідомленні.

Якщо ж "схема" не спрацьовувала і потерпілий розумів, що до чого, йому погрожували фізичною розправою, вже відкрито відбирали речі і йшли.

Наразі правоохоронцями встановлено причетність спільників до скоєння трьох крадіжок і одного грабежу на території Одеси.

Зазначається, що серед постраждалих були також і іноземні громадяни, які прибули в Одесу на відпочинок.

"Спільними зусиллями поліцейських і прокуратури четверо підозрюваних були викриті. Всі вони виявилися місцевими жителями у віці від 21-го до 28-ми років. В даний час за фактами злочинної діяльності групи порушено кримінальні виробництва за статтями 185 (крадіжка) і 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Організатору обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - додали в поліції.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Чернівцях влаштували показовий самосуд над злодіями.