​На Донеччині викрили бойовика, який блокував українську військову частину

На Донбасі правоохоронці затримали чоловіка, якого підозрюють у причетності до діяльності терористів.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

Співробітники карного розшуку затримали 49-річного бойовика. Як встановило слідство, він здійснював незаконну фільтрацію на блокпосту, розташованому поблизу міста Бахмут Донецької області. Також підозрюваний брав участь у блокуванні військової частини, чим сприяв російської агресії і окупації Донбасу.

"Після звільнення міста бойовик приховував своє кримінальне минуле. Найманець був упевнений, що про його діяльності, крім "побратимів", нікому не відомо, адже під час окупації в місті була "комендантська година" і барикади бойовиків в околицях майже ніхто не перетинав", - йдеться в повідомленні.

Поліцейські зібрали неспростовні докази щодо участі чоловіка в НЗФ. За фактом порушено кримінальне виробництво за статтею 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Також в правоохоронних органах зазначили, що якби затриманий самостійно звернувся в поліцію і здався добровільно, то після певної процедури перевірки на причетність до тяжких злочинів, отримав би шанс на звільнення від кримінальної відповідальності відповідно до частини 6 статті 260 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв "Апостроф", співробітники Державної прикордонної служби та Служби безпеки України затримали українця, який був російським найманцем на окупованому РФ Донбасі.