Катастрофа Су-27 під Житомиром: опубліковано фото прощання із загиблим льотчиком

У середу, 19 грудня, в Шостці (Сумська область) відбулося прощання з льотчиком Олександром Фоменком, загиблим під час катастрофи винищувача Су-27 15 грудня в Житомирській області.

Про це повідомив Сергій Сердюк в Facebook.

"Олександр Васильович Фоменко, 1975 року народження, житель селища міського типу Озерне Житомирської області, майор, льотчик 1-го класу, начальник повітряно-вогневої і тактичної підготовки 39-ї бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр", який загинув 15 грудня близько 15:00 під час виконання планового польоту в результаті падіння літака Су-27 (бортовий номер 55 "синій", приписаний до в/ч А1435) при заході на посадку на військовому аеродромі "Озерне". Винищувач розбився в 2 км від злітно-посадкової смуги", - пише він.

Він уточнює, що Олександр Фоменко народився в Шостці. У 1996 році закінчив Харківський інститут льотчиків. Освоїв літаки: Л-39, МіГ-29, Су-27, загальний наліт - 482 години, в 2018 - 45 годин. Був підготовлений до ведення бойових дій в повному обсязі "Курсу бойової підготовки", а в ролі інструктора - в простих і складних метеорологічних умовах вдень. Брав участь в антитерористичній операції в 2014 році.

У нього залишилася дружина і дочка.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Херсоні попрощалися з командиром снайперів, який загинув на Донбасі.