RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

На Донбасі затримали священика УПЦ (МП)

На контрольно-пропускному пункті на Донбасі затримали Митрополита Горлівського і Слов'янського УПЦ (МП) Митрофана і в супроводі конвою доставили в міське управління поліції Слов'янська, після чого його відпустили.

Про це повідомляє 18 лютого Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

За інформацією прес-служби, на одному з внутрішніх українських блокпостів проходила перевірка документів, після якої "було оголошено про затримання митрополита Горлівського і Слов'янського Митрофана для встановлення особи".

Зазначається, що архієрея обшукали і викликали опергрупу, яка відконвойований його в Слов'янський відділ поліції. Там зі священиком поговорив слідчий, після чого його відпустили.

В УПЦ (МП) зазначають, що ніяких звинувачень митрополита не пред'являли. Сам архіпастир заявив, що вважає це "спробою тиску з боку влади".

"Ми отримали інформацію, яка може бути важливою для роботи поліції в Донецькому регіоні. Після чого - його відпустили. Це стандартна перевірка в таких ситуаціях", - запевнив спікер Нацполіціі Ярослав Тракало.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в СБУ заявили, що російські спецслужби готують напади на 20 храмів Московського патріархату на території України.