Що відбувається на шахті "Східкарбон" на Донбасі: свіжі фото і дані про жертв

До ранку, 26 квітня на окупованій частині Донбасу з шахти "Східкарбон", що обвалилася, російські рятувальники (МНС РФ) витягли тіло четвертого загиблого гірника, ще 13 знаходяться внизу, їх стан невідомий.

Про це повідомляє Telegram-канал під назвою Inside Donetsk.

Згідно з першими результатами розслідування причин події можна припустити, що обвал стався через "газовий удар", який можливий тільки при відсутності вентиляції всередині шахти.

"Вибухи були настільки потужними, що обрушилося багато тонн породи - зараз там все ніби в одній купі. А такі "хлопки" можливі лише при серйозній загазованості приміщення. Це означає, що в шахті недостатньо (або зовсім не ...) використовувалися вентиляційні стовбури", - повідомляється у соцмережі.

В даний момент рятувальники шукають можливість проникнути всередину шахти через завали породи, щоб витягти шахтарів, що залишилися всередині. За словами представників МНС, на ліквідацію наслідків піде "не один і не два дні".

Також названо призвища 2 загиблих.

Як повідомляв "Апостроф", вибух метану на шахті "Східкарбон" стався 25 квітня вранці, близько 11 години. З-під завалів на ранок наступного дня було витягнуто тіла 4 загиблих. Рятувальники продовжують пошуки ще постраждалих, але шанси, що вони живі, мінімальні.