Вбивство дитини під Києвом: підозрюваних поліцейських судитимуть за новою статтею

Двох співробітників поліції, які підозрюються в нанесенні смертельної травми п'ятирічному Кирилу Тлявову, судитимуть за статтею "Умисне вбивство".

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"5-річний хлопчик Кирил, який став жертвою двох п’яних поліцейських у Переяславі-Хмельницькому, що розважалися з вогнепальною зброєю, помер у лікарні… У зв’язку із цим прокурори Київської обласної прокуратури змінюють підозру з перекваліфікацією скоєного ними злочину на ч.2 ст. 115 КК України ( умисне вбивство). Підозри будуть завтра вручені двом поліцейським в Голосіівському райсуді зранку о 9.00, де їм обиратиметься запобіжний захід. Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою", - написав Луценко.

Також за словами генпрокурора, він підписав лист на ім'я міністра внутрішніх справ з вимогою зняти керівника місцевого райвідділу поліції.

Інформацію про зміну статті для двох поліцейських підтвердила журналістам також прес-секретар Державного бюро розслідувань Анжеліка Іванова.

"Слідчі ДБР зараз вирішують питання про кваліфікацію даного злочину. Найближчим часом відбудеться попереднє засідання, на якому буде обрано запобіжний захід у відношенні затриманих. Слідчі ДБР готують клопотання про взяття їх під варту. Зараз злочин кваліфікується за статтею 296 ч. 4 - це хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї. Санкція цієї статті передбачає до 7 років позбавлення волі ", - заявила вона.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", були названі імена поліцейських, які смертельно поранили дитину: ними виявилися старший сержант Володимир Петровець і лейтенант Іван Приходько.