Витягли з того світу: очевидці розповіли про порятунок дітей на ставку під Вінницею

У селі Мала Жмеринка, Вінницької області, двоє чоловіків врятували потопаючих у ставку 11-річних дівчаток.

Про це повідомляють "Факти".

Три 11-річні подружки, які не вміли плавати, потайки від батьків пішли купатися на ставок. Дві з них почали тонути.

"Ми з батьком приїхали зі Жмеринки порибалити. Як раптом на березі зчинився переполох, якийсь чоловік закричав: "Там дівчинки тонуть!" Я - моментально туди. Дві дівчинки борсалися у воді і вже тонули. Поплив до них... Одна пішла під воду . Інша трималася на воді з останніх сил. Схопив її за волосся і поплив до берега. Тут до мене на допомогу прийшов ще один хлопець. Удвох витягли дитину з води. Я став пірнати за другою дівчинкою, але не міг її дістати...", - розповідає 22-річний Артем Кухаренко.

"Коли відпочивав на березі в альтанці, теж звернув увагу на дівчат, які купалися в іншого берега без дорослих. Побачивши, що діти тонуть, поплив до них. Я теж пірнув кілька разів, поки не намацав дівчинку кінчиками пальців. Вона була на самому дні. Мій зріст 178 сантиметрів. Можете уявити, яка там глибина... Взяв дівчинку на плечі - і на берег. Там почали відкачувати дитину. Скільки часу це тривало, не пам'ятаю. Дівчинка була вже синя, в стані клінічної смерті...", - каже 27-річний Микола Костильов.

Артем і Микола зізнаються, що раніше лише по телевізору бачили, як треба надавати першу медичну допомогу. Однак вони зробили постраждалій дитині непрямий масаж серця і штучне дихання - серце Ані вдалося запустити. Однак, шкода організму була нанесена серйозна - за її життя до сих пір борються лікарі. Подружка, Ані, Таня, яку дістали з води відразу, не постраждала.

"Дівчинку доставили до нас у вкрай важкому стані. Її відразу ж перевели на апарат штучної вентиляції легенів. Санавіацією були доставлені торакальні хірурги, провели санацію бронхо-легеневої системи", - розповідає журналістам заступник головного лікаря Жмеринської ЦРЛ Олександр Шевчук.

Зараз жителі села збирають гроші для лікування Ані.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Київській області потонув священнослужитель разом зі своєю донькою.