У США сталася стрілянина на популярному фестивалі, багато загиблих і поранених: відео

У місті Гілрой штату Каліфорнія (США) на щорічному фестивалі часнику сталася стрілянина, в результаті якої загинули відвідувачі, є поранені.

Про це повідомляє BBC.

Трагедія сталася приблизно о17:41 за місцевим часом (3:41 за Києвом). На місце викликали поліцію, яка вбила стрілка. Також внаслідок нападу зловмисника були застрелені три людини. Ще 15 людей отримали травми, 11 з них - вогнепальні поранення.

Поліцейські підозрюють, що у нього міг бути спільник, і не рекомендують жителям наближатися до місця проведення фестивалю.

"Наші команди працюють і намагаються вистежити і виявити можливого другого підозрюваного", - розповів журналістам начальник поліції Гілроя Скот Сміті. За його словами, у вбитого стрільця була "якась гвинтівка", а стріляв він навмання.

За інформацією поліції, стрілок випиляв дірку в паркані, щоб потрапити на територію заходу. Його мотиви поки не відомі. На місці події вилучено вогнепальну зброю і боєприпаси для гвинтівок.

На відео видно натовп людей, які біжать і кричать.

Один зі свідків стрілянини розповів, що з початком стрілянини на фестивалі запанував "повний хаос".

"Я відходив від сцени... Приблизно через дві хвилини я озирнувся і почув кілька пострілів, побачив дим в повітрі", - сказав Лекс Де Ла Ерран.

Він пояснив, що не відразу зрозумів, що це стрілянина.

"Спочатку я подумав, що це феєрверк. Люди почали кричати і втікати, я інстинктивно робив те ж саме. Це був повний хаос, і мені так пощастило, що я покинув сцену, поруч з якою це сталося", - зазначив свідок НП.

Він також додав, що шматок осколка потрапив йому в лоб, але він не бачив самого стрільця.

Інший очевидець заявив, що бачив стрілка і чув від 20 до 25 пострілів.

Напад прокоментував президент США Дональд Трамп.

"Правоохоронні органи знаходяться на місці стрілянини в Гілрої, штат Каліфорнія. За повідомленнями, стрілок ще не затриманий. Будьте уважні та обережні!", - написав він на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.

Зазначають, що фестиваль часнику в місті Гілрой в Північній Каліфорнії - триденний захід, присвячений їжі, напоям і кулінарним поєдинкам. За даними організаторів, щороку його відвідує близько 100 тисяч чоловік.

Фестиваль позиціонує себе як "найбільший річний кулінарний фестиваль в світі". Неділя була завершальним днем заходу. Він проходив в парку Christmas Hill, який знаходиться приблизно в майже 50 кілометрах від міста Сан-Хосе.

Як повідомляв "Апостроф" 11 грудня 2018 року у французькому місті Страсбург невідомий відкрив стрілянину по людях поруч з різдвяним ринком.