Під Києвом під час зльоту сталася серйозна НП з пасажирським літаком: фото і відео

У понеділок, 29 липня, літак Boeing 767 авіакомпанії МАУ, що здійснював рейс Київ-Бангкок PS 271, відразу ж після зльоту повернувся в аеропорт вильоту Бориспіль.

Про це повідомляє avianews.com.

"В процесі набору висоти екіпажем було помічено різку зміну параметрів одного з двигунів, імовірно - попадання птаха. Проаналізувавши ситуацію, екіпаж на підставі регламентуючої документації прийняв рішення відключити двигун і повернутися в аеропорт вильоту і повідомив диспетчерів про позапланову посадку", - розповіли в прес-службі авіакомпанії журналістам.

Як зазначається, літак здійснив успішну посадку всього через 20 хвилин після зльоту. Оскільки авіалайнер мав велику посадкову масу, відбулося підвищення температури гальмівних пристроїв, в зв'язку з чим спостерігалося їх незначне задимлення.

"Ніхто з пасажирів і членів екіпажу не постраждав. Пасажири доставлені в термінал і продовжать політ після заміни літака", - додали в авіакомпанії.

Пізніше також стало відомо, що виліт резервного Boeing 767 UR-GEA, який повинен доставити мандрівників рейсу PS 271 в Бангкок, стався в 2:08 30 липня.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 12 липня в аеропорту "Київ" (Жуляни) пасажирський літак викотився за межі злітно-посадочної смуги.