У Запоріжжі молодики побили і розстріляли нацгвардійця: фото і відео

Двоє хлопців в Запоріжжі побили солдата Нацгвардії і випустили йому в спину кілька гумових куль "з хуліганських спонукань".

Про це повідомляє департамент внутрішньої безпеки Нацполіціі.

Як наголошується, в червні 2019 року 22-річний військовослужбовець Південного територіального управління НГУ прибув до Запоріжжя в щорічну відпустку. Відпочиваючи з друзями в місті близько опівночі, він знайшов мобільний телефон. Щоб повернути телефон власнику, хлопець почав дзвонити на наявні в ньому номера і таким чином встановив власницю, яка втратила апарат.

В цей час до нацгвардійця підійшли троє невідомих йому осіб. Двоє з них спочатку почали словесно принижувати солдата, а потім без будь-яких причин накинулися з кулаками. Розуміючи, що сили нерівні, військовий спробував уникнути подальшого продовження конфлікту і покинути місце події. Але як тільки він повернувся спиною до нападників - отримав постріл в спину, потім - в ноги.

Пораненому вдалося самостійно дістатися до найближчої кав'ярні і попросити допомоги. Швидка доставила його в лікарню. Медики діагностували тяжкі тілесні ушкодження у вигляді проникаючого вогнепального поранення грудної клітки справа, поранення легенів, правої гомілки, забій голови.

За фактом події слідчі почали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

В ході розслідування обставин події було встановлено, що до нападу на військовослужбовця причетні жителі Запоріжжя віком 22 та 25 років. Старший з них виявився сином колишнього чиновника главку обласної міліції.

З огляду на те, що у полковника поліції залишилися службові зв'язки, які могли вплинути на хід розслідування злочину, до справи підключилися працівники Запорізького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

Оперативники встановили, що винуватці події ховаються, дотримуючись конспірації. Вони постійно змінюють місце свого перебування, уникають спілкування по мобільному телефону.

За інформацією внутрішньої безпеки НПУ втікачі намагалися сховатися в Мелітополі. До спецоперації з їх затримання залучили бійців спецпідрозділу КОРД. Сина колишнього поліцейського затримали на квартирі його знайомої в одній з багатоповерхівок Мелітополя. Його спільника - в сусідньому під'їзді того ж будинку.

У одного із затриманих виявлено та вилучено незареєстровану помпову рушницю. У свою жертву зловмисники стріляли з пристрою для відстрілу гумових куль травматичної дії, власник якого поки не встановлений. Нападники поміщені в ізолятор тимчасового тримання.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Хмельницькому побили ветерана АТО за те, що він захищав Україну і воював проти Росії.