RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Бойовики на Донбасі використали проти ЗСУ чергову підлість: є поранений

У суботу, 31 серпня, в районі населеного пункту Зайцеве, в зоні дії операції Об'єднаних сил , бойовики запросили в українських військових режим "тиші", однак після цього почали обстріл.

Про це повідомляє прес-центр ООС.

Як зазначається, про режим "тиші" бойовики запросили о 13:30 до 16:00 31 серпня, закликавши Об'єднані сили дати можливість забрати тіла загиблих членів диверсійно-розвідувальної групи, які були недавно ліквідовані бійцями полку "Азов" в районі Світлодарської дуги.

"Українська сторона, дотримуючись основ міжнародного гуманітарного права, низки міжнародно-правових угод про захист жертв війни, а також морально-етичних норм підтвердила запит на режим "тиша" на вище вказаний період часу. Однак, ворог мав іншу мету – скористатися затишшям, приспати пильність і нанести ураження по наших підрозділах. З цією метою він порушуючи рижим "тиша", зухвало розпочав обстріл із застосуванням гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні прес-центру.

Під час обстрілу бойовиків один український боєць був поранений. Його стан здоров'я - середньої важкості.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", проросійські бойовики почали активно нарощувати інтенсивність бойової підготовки на окупованій частині Донбасу.