​З'явилися дані про десятки людей, загадково загиблих у вантажівці в Британії

Правоохоронці встановили, що тіла, які були знайдені у вантажівці в Британії, ймовірно, були громадянами В'єтнаму.

Про це повідомляють видання ВВС.

Родичі в'єтнамців, які вирушили до Великобританії через Китай, заявили, що їхні близькі перестали виходити на зв'язок як раз в той час, коли сталася трагедія.

Так, 26-річна Фам Тхі Ча Мі написала батькам за дві години до прибуття вантажівки в британський Пурфліт, що її поїздка за кордон закінчилася невдачею, що їй нема чим дихати і вона вмирає. За словами брата дівчини, перед зникненням Фам Тхі Ча Мі була в Бельгії, звідки і прибула вантажівка з 39 тілами.

Він зазначив, що за переправлення до Великобританії його сестра заплатила £ 30 тисяч ($ 38 тисяч), при цьому організатори поїздки заборонили їй відповідати на дзвінки.

Відомо ще про двох зниклих в'єтнамців - 26-річного чоловіка і 19-річну дівчину. Остання перед відправкою також попросила не дзвонити їй, відключила телефон і більше не виходила на зв'язок. Сім'ям обох зниклих дівчат на наступний день повернули гроші за поїздку.

За даними видання The Guardian, поліція Британії затримала четвертого підозрюваного у вбивстві 39 людей. 48-річний чоловік з Північної Ірландії був спійманий в аеропорту Станстед 25 жовтня за підозрою у змові з метою торгівлі людьми і ненавмисному вбивстві. В цей же день були затримані ще двоє підозрюваних, чоловік і жінка.

Нагадаємо, фуру з тілами 38 дорослих і одного підлітка виявили в промисловій зоні одного з міст графства Ессекс. Водія авто затримали в середу, 23 жовтня.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що в місті Норильську (Росія) в шахті при дивних обставинах загинули троє робітників.