​Під Херсоном дитина дивом вижила після страшної НП: відео

У Херсонській області 9-річний хлопчик впав у занедбану криницю на сільському пустирі і вижив.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ТСН.

Маленький Сергійко впав у колодязь глибиною в 10 метрів. До того ж він був засипаний камінням і сміттям, так як вже кілька десятиліть не використовувався.

У криниці хлопчик просидів півтори години. Його друг Єгор намагався витягнути, але у нього нічого не вийшло. Він покликав на допомогу дорослих. Мати потерпілого спочатку не повірила, і думала, що хлопчаки придумали таку гру. Жінка знала, що колодязь давно засипаний.

За словами Єгора, Сергій, коли вони грали в хованки, провалився під землю на пустирі, коли просто йшов по траві - він почав плавно йти під землю. Адже колодязь просів, на його місці утворилася вузька нора в підземелля.

Мама Сергія викликала рятувальників і медиків. Надзвичайники відзначили, що якби не Єгор, то ніхто б і не знав, що хлопчик провалився в колодязь. Криків хлопчика не було чутно, дна ями не видно. Рятувальники сказали, що хлопчикові пощастило, що він повільно провалився в яму.

"Через землю, траву і сміття він почав провалюватися потроху. Коли він так падав, то мав можливість зреагувати. Якби впав раптово, то наслідки могли бути більш серйозні", - зазначив рятувальник Сергій Мунтянов.

Рятувальники спускалися в колодязь на мотузці. Хлопчика дістали холодним і в крові. Його в шоковому стані відразу госпіталізували для обстеження. Були підозри на струс мозку і забій хребта, проте на тілі не побачили подряпин.

"Зроблено йому МРТ-дослідження головного мозку. Результатів ще немає", - сказала заступник головного лікаря Херсонської дитячої обласної лікарні Віктор Бурдовіцин.

Голова сільради розповів, що старій криниці близько ста років. Колись її глибина сягала 50 метрів. Користуватися нею перестали років 40 назад, коли в село провели водопровід. Тоді ж нібито засипали. Тепер грунт навколо ями розрили бульдозером, знайшли бетонне перекриття, але без люка. Колодязь повинні обстежити, засипати, накрити, а на пустирі розбити сквер.

Як повідомляв "Апостроф", в Дитячій поліклініці в Києві на проспекті Правди 64 А, чотирирічного хлопчика придавило троє металевих дверей.