Тяжкий бій йшов понад п'ять годин! Окупанти пішли в наступ на Донбасі і накрили вогнем ЗСУ

У вівторок, 18 лютого, російські окупанти пішли в наступ на Донбасі і атакували українські опорні пункти в районі Золотого. Важкий бій йшов більше п'яти годин.

"Апостроф" стежив за всіма подіями на лінії фронту в онлайн-трансляції.

10:44 У штабі ООС заявили, що наразі бій поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське і Хутір Вільний закінчився.

"Підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну вогневу відповідь противнику та утримали повний контроль над ситуацією. Серед українських захисників, на жаль, один загиблий, четверо отримали легкі поранення, їм надається медична допомога. У ворога один загиблий, п’ять - важко поранених. Противник запросив режим тиші. Позиції українських захисників не втрачені", - сказано в повідомленні.

У готовності до застосування перебувають підрозділи резерву зі складу Об’єднаних сил. Ситуація повністю контрольована.

10:35 Ранкове загострення ситуації на сході України від 18 лютого показали на відео. На ньому зафіксовано момент удару по позиціях українських військових.

10:22 В Офісі президента України заявили, що сьогодні в зв'язку з загостренням на Донбасі відбудеться термінове засідання Ради національної безпеки і оборони України.

10:14 Внаслідок важких боїв на Донбасі 18 лютого війська Збройних сил України змушені були відступити на невеликій ділянці фронту. Військові кажуть, що початок обстрілів по всій лінії схожий на 2015 рік, коли удари завдавалися не по окремих опорних пунктах, а по квадратах. ЗСУ відповідають на дії бойовиків.

09:35 У мережу потрапило відео важких боїв, які почалися на лінії розмежування на Донбасі: зіткнення оцінюють як найжорсткіші з 2018 року.

За попередньою інформацією, запис був зроблений вранці 18 лютого. На ньому можна почути звуки стрілянини важкої артилерії. Як повідомлялося раніше, постріли можуть чути люди на відстані багатьох кілометрів від лінії розмежування.

09:14 Після мінометного обстрілу українських позицій, противник пішов на штурм опорних пунктів ЗСУ. За непідтвердженою інформацією, бойовики захопили два опорних пункти, бій триває.

08:53 У штабі ООС зробили термінову заяву про ситуацію на Донбасі - російські окупанти намагаються прорвати лінію фронту, у ЗСУ - втрати.

08:35 Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що бій почався близько 05:00 ранку і триває до сих пір, застосовують усі види зброї, включаючи артилерію калібру 152 мм і міномети 120 мм.

"Противник на широкому фронті накриває бойові порядки 72-ї і 93-ї механізованих бригад у районі ділянки розведення Золоте-Оріхово-Новотошківка. На одному з опорних пунктів був ближній бій з російською штурмовою групою. Наша артилерія відкрила вогонь у відповідь, підтягуються резерви", - зазначив Бутусов.

Він додав, що таких широкомасштабних бойових дій на фронті не було з 2018-го року.

У той же час у штабі ООС станом на 07:00 повідомляли, що вогневої активності противника з початку доби не фіксували.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Росія жорстко "кинула" бойовиків на Донбасі, урізавши їх фінансування аж до відсутності їжі і ліків в лікарнях.