RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Вінниці "гра" зі зброєю обернулася для підлітків страшною трагедією

У Вінниці 19 квітня на території приватного домоволодіння підлітки вирішили без дозволу взяти мисливську зброю, що належить власнику будинку. Однак це закінчилося трагедією.

Про це повідомляється на сайті Нацполіціі.

Поки батьків не було вдома, 13-річна дівчина покликала в гості своїх друзів.

Один з підлітків попросив дівчину показати мисливську зброю, що належить її батькові. Дівчина відкрила сейф ключами, які були в доступному місці, та вийняла дві рушниці - гладкоствольну та нарізну.

Діти розглядали зброю, в результаті 17-річний хлопець з необережності вистрілив і травмував товариша.

"16-річний потерпілий отримав вогнепальне поранення гомілки з гладкоствольної рушниці калібру 12 мм. Хлопця госпіталізували в травматологічне відділення обласної дитячої лікарні", - йдеться в повідомленні.

Поліцейські вилучили з будинку 4 одиниці мисливської зброї, на які були відповідні дозволи.

За фактом травмування неповнолітнього відкрито кримінальне провадження за ст. 128 Кримінального кодексу України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Такий злочин карається громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 2 років.

Кримінальну відповідальність доведеться нести і власнику зброї. В його діях вбачають ознаки злочину, передбаченого ст.264 Кримінального кодексу України (недбале зберігання вогнепальної зброї або боєприпасів). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Львові підлітки влаштували дикі розваги зі зброєю.