RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Ніякої допомоги від МЗС: як українців з дітьми не хочуть повертати додому з Еміратів

В ОАЕ близько 500 українців продовжують шукати можливість повернутися в Україну в умовах карантину, але Київ уже кілька разів відмовився приймати рейси з Дубаю.

Європа готується рятувати туризм: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Схвильовані люди кажуть, що у них вже не залишилося грошей на існування. Як повідомляє "Апостроф", про ситуацію українці розповіли в коментарі виданню "Обозреватель" .

Серед застряглих в ОАЕ українка Ніна Карасевич з чоловіком і дітьми. Жінка зараз у декреті, а її чоловік працює шеф-кухарем.

"У чоловіка 1 травня закінчується контракт. Він знайшов роботу в іншому місці, в зв'язку з цим ми збиралися залишити Дубай. Квартира у нас також оплачена до 1 травня, а за квітень зарплати немає: тут був дуже жорсткий карантин. Все було закрито, і тому дуже багато людей залишилися без зарплати або ж втратили роботу", - зазначила вона.

Жінка розповіла, що єдиний з 17 березня шанс повернутися в Україну був 10 квітня, коли з ОАЕ евакуювали 123 українця. Після цього перельоти скасовувалися, хоча люди купували квитки за свій рахунок.

"Ми з дітьми не можемо виїхати вже другий місяць. Чому в інші країни Європи рейси відправляють постійно, а Україна не дозволяє українцям повернутися додому, порушуючи наше конституційне право? Ми писали запит в наш МЗС, а у відповідь - тільки відписки. Ніякої інформації немає", - додала Ніна.

Ще одна українка на ім'я Наталя каже, що вона прибула в ОАЕ за робочою візою. Тут же з нею чотирирічна дитина і мати, яка прибула в ОАЕ в лютому цього року.

"Коли в березні Україна і інші країни оголосили про закриття кордонів, ми надавали інформаційну підтримку всім нашим туристам. Змогли відпустити більше 90% нашого персоналу: гідів, водіїв, офісних співробітників. Дали їм можливість полетіти на останніх літаках. Як ви розумієте, поїхати раніше і кинути все ми просто не могли. Наш обов'язок як менеджменту середньої ланки - доводити справу до кінця. та й туристи нам довірилися - ми повинні були бути поруч до останнього. Це наша принципова позиція", - розповіла Наталя.

За словами жінки, квитки тут продають за завищеними цінами, хоча і рейси один за одним скасовують.

Наталя каже, що вони вже не знають, кому вірити, куди бігти і де брати квитки.

Українець Андрій Васильченко працює в Еміратах з грудня 2018 року. У лютому через травму він збирався додому на реабілітацію.

"Я працював в ОАЕ за контрактом в готелі, але в зв'язку зі станом здоров'я втратив роботу ще 15 березня. Повинен був вилетіти в Україну 28 березня, однак рейс був відмінений. Нам надали квитки на 25 квітня, але, як ви знаєте, цей рейс також скасували. Зі мною ще двоє людей і ми ніяк не можемо виїхати звідси на Батьківщину", - зазначив Андрій.

Також в числі застряглих українців виявився 27-річний Богдан Волотко, який три роки жив і працював в ОАЕ.

"У зв'язку з карантином через коронавірус я втратив роботу. Грошей на проживання немає, на їжу вже теж не особливо ... Не знаю, чи не залишуся я без місця проживання в травні, ще й додому повернутися не можу. Квиток мені купив мій колишній роботодавець, але рейс відмінили", - поділився Богдан.

Нагадаємо, що в числі українців, які не можуть покинути ОАЕ, також і Рустам Гаджієв. Чоловік шукає можливість під час карантину прилетіти на батьківщину, щоб попрощатися з померлою донькою.