RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Сутички та затримання ветеранів війни в центрі Києва: з'явилося відео, зняте головною учасницею

У мережі з'явилося відео з акції "Весна на граніті" під Офісом президента України 12 травня, під час якої активісти підпалили велосипедну шину і був затриманий ветеран війни на Донбасі.

Відео в Facebook опублікувала одна з організаторів акції Ярина Чорногуз.

Нагадаємо, активісти підпалили велосипедну шину в відрі, після чого в те, що відбувається втрутилася поліція. Під час затримання активістки, яка, як стверджують, є ветераном війни, сталася бійка.

"Прошу допомоги і репост. Мене і ветерана 10 ОГШБ Петра Стефурака притиснули працівники нацполіціі до стінки за підпал велосипедної шини як попередження Зеленському про другу Революцію Гідності якщо продовжувати відступ армії. Це на протесті Весна на граніті, де сьогодні ми вимагали включити ветеранів в переговорний процес в Мінську ", - пише Чорногуз.

На відео активісти спілкуються з правоохоронцями, які, як стверджує Чорногуз, штовхали і смикали її, а після притиснули до стіни, відтіснивши її і ще одного учасника акції від інших.

Поліцейські кажуть, що складуть на учасників акції за підпал шини протокол за порушення благоустрою.

Дівчина закликала небайдужих прийти до Офісу президента.

Як раніше повідомляв "Апостроф", 26 лютого на вулиці Банковій прямо під стінами Офісу президента України чоловік вчинив самопідпал.