RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У Білорусі загинула знімальна група, яка допомагала медикам: фото ДТП

14 травня в Білорусі в аварії загинула знімальна група, яка їхала в Мінськ після роботи над докумантальним фальмом про коронавірус в країні.

Про це повідомляє телеканал "Настоящее время".

ДТП сталося по дорозі з Гомеля, де знімався документальний фільм про волонтерів, які допомагають в боротьбі з коронавірусом. В результаті трагедії загинули режисер Володимир Михайловський і художник-звукорежисер Максим Гавриленко. У важкому стані в реанімації перебуває відома в Білорусі режисерка-документалістка Любов Земцова.

"Вчора у неї (у Любові) був день народження, вони доставляли допомогу в лікарні весь день з 5 години ранку. Вони виконали важливу місію і зняли все це. Поверталися в гарному настрої. О 18:10 я розмовляв з ними, о 19:30 сталося зіткнення. По зустрічній смузі йшла на Гомель машина. Володя і Максим загинули", - розповіла мати Любові Земцової.

Про проведений день в Гомелі повідав правозахисник і волонтер кампанії BYCOVID19 Андрій Стрижак.

"Володя говорив про те, що подумує приєднатися до нашої команди після того, як закінчить проект. Максим в основному мовчки робив свою роботу і явно був під враженням від того, що ми всі бачили в лікарні. Люба багато розповідала про проект і як їй важливо відобразити нашу роботу. За день ми дуже здружилися, як буває з людьми, які на одній хвилі. Це було більше ніж документальне кіно. Ми відпрацювали цей день як одна волонтерська команда. Я був останньою людиною, яка розмовляла з ними", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", в аварії за участю 15 авто під Києвом постраждали жителі Бердичева.