RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Десятки людей потрапили в смертельно небезпечну "пастку" через розгул стихії на Прикарпатті

У неділю, 14 червня, на Прикарпатті стався серйозний інцидент з туристами, серед яких були діти. Повертаючись з відпочинку на Манявському водоспаді, через раптове підняття рівня води в річці Манявка в районі селі Манява Богородчанського району застрягла туристична група з 18 чоловік, в тому числі 3 дітей.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

Пізно увечері 14 червня на допомогу туристам виїхали 5 місцевих рятувальників на 2 одиницях техніки, в тому числі було задіяно снігоболотохід "Богун".

Опівночі 15 червня рятувальники на снігоболотоході "Богун" прибули до найближчої притоки річки Манявка орієнтовно за 1 км від місця знаходження двох груп туристів в кількості 10 чоловік, в тому числі 3 дітей. Ще одна група туристів в кількості 12 чоловік, в тому числі 3 дітей, на 4 квадроциклах знаходилася неподалік.

Через високий рівень води в притоках річки застосувати снігоболотохід не вдалося, рятувальники здійснювали переправу через першу притоку ріки за допомогою рятувальних мотузок.

Тільки о 6-ій ранку рятувальникам за допомогою вантажного автомобіля вдалося переправити через водні перешкоди групу з 7 дорослих і 3 дітей. Їхній стан задовільний.

15 червня о 09:50 іншу туристичну групу у складі 9 дорослих і 3 дітей вдалося перевести через річку в селі Манява Богородчанського району. Всі туристи знаходяться в безпечному місці, медичної допомоги не потребують.

Нагадаємо, на минулих вихідних - 13 та 14 червня - на Одещині пройшла потужна злива, яка наробила чимало лиха в селах Ренійського району та в самому місті Рені. В результаті проливних дощів затопило вулиці і приватні домогосподарства населених пунктів.