RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Наш народ поважає репресії: іспанка розповіла про показову бесіду з бойовиком в Донецьку, відео

Громадянка України Євгенія Йепес, що має посвідку на проживання в Іспанії та була викрадена в Донецьку на початку червня бойовиками, після звільнення розповіла про показову бесіду з викрадачами.

Про це вона повідомила в інтерв'ю виданню "Новости Донбасса".

Після того, як Йепес зняла зі свого балкона прапор Росії, за нею приїхали бойовики та відвезли в невідомому напрямку. Пізніше їй дали 30 хвилин на збір речей перед "депортацією".

"Сідаємо ми в машину і мені кажуть: "А тепер слухайте уважно. Зараз у вас рівно півгодини на те, щоб зібрати речі. Вас депортують - ви небажана людина в нашій республіці ... Привезли мене додому. Я хотіла свої картини взяти - не дозволили. Природно, меблі сімейні залишила. Збираю якісь речі, одяг, який в підсумку потім я розгледіла і подумала, навіщо взагалі це взяла", - сказала жінка.

Викрадачі сказали Йепес, що з нею обійшлися "абсолютно демократично", оскільки "в Іспанії за наругу над прапором ви б отримали до 4-х років в'язниці".

На що жінка відповіла, що в Іспанії ніхто не має права вішати будь-кому на балкон ніякі прапори або політичну символіку.

Викрадач відповів їй, що "нашу людину постав в такі умови - вона втратить взагалі напрямок в житті. Куди йти, якщо їй не вказати. У нас народ не такий. У нас народ любить, щоб вказали, що ось це добре, а ось це погано. Ми зробили це з вами для того, щоб народ навчився, що так робити не можна".

Йепес перепитала, чи потрібна звіряча акція, щоб народу вказати на що-небудь?

"Вона (акція) має бути звірячою і лякаючою. Наш народ це поважає", - відповів їй один з викрадачів.

Після цього жінку "депортували" з окупованої Росією частини Донбасу.

Наостанок їй сказали, що затримання було добре продуманою акцією з залякування місцевих жителів. Після того, як Євгенія перетнула український блокпост, вона вже в Києві розповіла журналісту видання про своє затримання та звільнення. Також колишня донеччанка розповіла про те, як змінилося місто після 6 років окупації.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на адмінкордоні з окупованим Кримом викрали військового ЗСУ.