На популярному українському курорті масове отруєння: що відомо

На базі відпочинку "Дніпровські зорі", що в Кирилівці Запорізької області, 1 липня запідозрили масове харчове отруєння.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Кирилівської селищної ради.

Відпочивальники стали масово скаржитись на погіршення стану здоров’я ввечері після прийому їжі. У людей спостерігається пронос, блювота, підвищення температури. Бригади швидкої допомоги вивозять відпочиваючих із поганим станом здоров’я до інфекційного відділення Якимівської ЦРЛ.

Директорка КНП "Амбулаторія загальної практики сімейної медицини" Ірина Мохур повідомила, що до опорного медичного закладу Кирилівської ОТГ із подібними симптомами та скаргами на погіршення здоров’я ніхто не звертався. Усі постраждалі пов’язують свій стан із прийомом їжі чи купанням у бассейні.

За словами лікарки, не дивлячись на це, кирилівські медики усім, хто скаржиться на підвищення температури і знаходиться на території бази відпочинку "Дніпровські зорі", зроблять посіви на коронавірусну інфекцію.

Також повідомляється, що на базі відпочинку працюють співробітники поліції та відповідних держслужб України.

До слова, станом на 2 липня у Кирилівці з початку пандемії на коронавірус COVID-19 не було зафіксовано жодного випадку захворювання.

Як повідомляв "Апостроф", в Міністерстві охорони здоров'я попередили про можливі наслідки масштабних повеней і паводків: внаслідок підтоплення помешкань, сільськогосподарських угідь, гноєсховищ, сміттєзвалищ може зрости ризик спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь, а також дали рекомендації населенню, яке потрапило через стихійне лихо у складні умови.